Mida teha “sellistega”?*

Uncategorized

Kui keegi võtab midagi, mis kuulub sulla arvates, et see on tema oma ja keeldub seda tagastamast? Millised on su õigused seda tagasi saada? Üsna tühised, aga õnneks mõned inimesed ikka ehmuvad ja tagastavad vara. Aga kui nad peale seda süüdistavad sind valetamises?

Selgitan lahti ka sõjamängur, kokk ja videokunstnik Andrei Babõlin (i) arvamuse. Kunagi aastaid tagasi ehitas ta uhke maastiku. Taimed, kivid. Totaalne jungel. Ja siis kuidagi sattus see Pauli kätte. Aga nagu igaühel meist tuleb elus perioode, kus pole enam aega tegeleda hobidega ja on tarvis pühenduda perele. Paul otsustas oma wargamingu maastiku ära annetada. Palusin tal selle annetada Lorienis oleva kommuuni juurde, ega kuna Paulil polnud võimalusi ega aega selleks, siis sinna see jäigi. Kuidagi aga pakkus see mulle endale huvi ja sain selle lõpuks tema käest kätte. Käisin ise järgi ja puha. Vähemalt nii ma arvasin. Selgus, et konkureerivas poes oleks seda rohkem vaja ja siis tuli Andrei seda meie poest laenama.

Aga mina ju teades, et see on minu oma tegin seda paremaks. Natuke aerosooli, lakke, liimi, teipi, lisamulda, liiva, kive. Kõik hobimaailma abiga ja täitsa ettevõtte kuludega. On ju ettevõte, kes selle kasutamisest teenib, kui mängijad poes raha kulutavad.

Ei suuda hetkel peast välja mõelda, kas Andrei Babõlin on Lauamängud.ee või Lorieni klient. Samas ei mäleta ka, et ta midagi sealt ostnud oleks. Ehk siis ta lihtsalt kasutab Lorieni pinda, et teenida oma hobile fänne, reklaamida oma teenuseid tegevusi maastiku ehitamisel läbi erinevate sotsiaalmeedia kanalite või ma ei tea kuidas tänapäeval need internetistaarid elatist teenivad. Pole minu ampluaa.

Aga minu küsimus on nüüd, et kui ma võtan midagi mis kuulub mulle, siis kas seda muutes on kuidagi kellegil teisel võimalik väita, et ma olen valetaja ja ma pole midagi teinud. Kõik need ka veel väited ilma isegi veendumata või kontrollimata? Ja kas see kommentaar väidab, et ma valetan? Kas see on laim? Robert Sarv tõttaks appi, palun? See ei lase mul magada enam.. ega ma muidu kell 00:03 seda postitust siia ei kirjutaks!

* “sellised” oleme me ise ühel või teisel ajahetkel.